Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt om förstärkt vårdgaranti i primärvården: Anbudsinbjudan till journalleverantörer

Från och med den 1 januari 2019 är vårdgarantin inom primärvården i Sverige förstärkt. Koncernkontoret har i uppdrag att dels införa den förstärkta vårdgarantin i primärvården i Västra Götalandsregionen (VGR), dels säkerställa att VGR rapporterar data till den nationella väntetidsdatabasen och kan följa upp och återföra data till olika intressenter.

Den 22 maj 2019 beslutade hälso- och sjukvårdsstyrelsen att godkänna ett förslag om att VGR rapporterar data på två olika sätt: vårdgivare anslutna till journalsystemet Asynja Visph kommer att rapportera direkt till SKL och den nationella databasen. Övriga vårdgivare kommer att rapportera via en ny datafil direkt till VGR. Data skickas sedan vidare till SKL och till den nationella databasen.

Inom kort kommer Koncernkontoret att skicka ut anbudsinbjudan till de journalleverantörer som har flera privata vårdgivare anslutna till sig. Inbjudan ska leda till att systemutveckling sker för att möjliggöra dataöverföring från vårdgivare till den nationella väntetidsdatabasen. 

Mer information om den förstärkta vårdgarantin finns på Vårdgivarwebben:
Förstärkt vårdgaranti Primärvård

Kontakt vid frågor:
Vårdcentral: vgprimarvard@vgregion.se 
Rehab: vardval.rehab@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-11-25 12:55