Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Behov av ökad tillgänglighet för provtagning PCR

Publicerad:

Med anledning av att det ses ett påtagligt ökat tryck avseende provtagning PCR covid-19 understryks nu vikten av att detta arbete fortsatt behöver prioriteras samt utökas.

Då smittspridningen ökar i samhället så är lättillgänglig provtagning en förutsättning för att stoppa detta. Alla vårdgivare behöver därför nu tillse att ha kapacitet att kunna erbjuda de som behöver ett PCR-test, oavsett listning, senast nästkommande vardag.

Där flera enheter samverkar kring provtagning PCR har varje enhet ansvar för att tydlig information når ut till befolkningen kring vart de kan vända sig för att ta ett PCR-prov.

För att ge utrymme för ökad provtagning PCR behöver provtagning antikroppar covid-19 minskas ner kraftigt. Utgå från den tilldelning av tider som förmedlats ut tidigare till er som är med i den bredare testningen av befolkningen och halvera dessa.

Detta gäller tillsvidare.

Regional rutin Provtagning PCR av vuxna, barn och hälso- och sjukvårdspersonal med milda symtom 

Regional rutin Provtagning antikroppar covid-19 av vuxna, barn och hälso- och sjukvårdspersonal

Kontakt vid frågor:
vgprimarvard@vgregion.se

 

Publicerad: