Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Felaktig beräkning för målrelaterad ersättning för täckningsgrad i februari

Till följd av att arbetet med systemanpassningen för krav- och kvalitetsboken 2019 för Vårdval Vårdcentral blivit försenat kommer den målrelaterade ersättningen för täckningsgrad att vara felaktig i februari månads utbetalning.

Ersättningsnivån för digitala distanskontakter utförda i annat landsting är fel. Dels värderas dessa digitala distanskontakter till 1 besök när det ska vara 0,5 besök, dels behandlas det felaktigt som en kontakt där vårdcentralen har kostnadsansvar, vilket vårdcentralerna inte har då de inte får avdrag för digitala distanskontakter utförda på annan vårdcentral.

Sammanfattningsvis betyder detta att en för hög ersättning kommer att utbetalas för den målrelaterade ersättningen för täckningsgrad i februari. Återtag för detta kommer att göras i samband med utbetalningen i mars.

Från den 18:e februari kan ni efterfråga information gällande hur mycket pengar det rör sig om.

Kontakt vid frågor:
Pavel Basiouk
pavel.basiouk@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-02-06 13:09