Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Influensasäsongen 2021-2022

Publicerad:

Tisdagen den 9 november är det nationella startdatumet för årets vaccinationer. De första två veckorna prioriteras personer i medicinska riskgrupper, gravida och personer som är 65 år och äldre. Vaccination av övriga kan erbjudas från den 22 november.

Influensavaccin är gratis för personer i grupperna ovan. Även i år är Vaxigrip Tetra det upphandlade vaccinet i Västra Götalandsregionen. Kom ihåg att rensa ut gammalt vaccin redan nu!

Dessutom har ett begränsat antal doser högdosvaccin mot influensa (Efluelda) upphandlats i år. Dessa är endast ämnade för personer som bor på särskilda boenden för äldre (SÄBO). Mer information om hur och när vaccinbeställning ska göras kommer inom kort.

Underlag för vaccination mot influensa har bytt namn till Vaccination mot influensa – Hälsodeklaration. Du finner hälsodeklarationen här.

Läs mer om influensasäsong 2021-2022 på Smittskydd Västra Götalands webbsida. Sidan är under uppdatering och aktuell information läggs upp efter hand.

Kontakt vid frågor:
smittskydd@vgregion.se

Publicerad: