Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information gällande upphandlade vårdavtal och läkare verksamma enligt LOL

Publicerad:

På grund av rådande situation med covid-19-pandemin är belastningen stor på regionens sjukhus. Stora delar av den elektiva vården har ställts in och patienter som remitteras till sjukhusen kommer att drabbas av långa väntetider.

Primärvården har i dag möjlighet att skicka patienter i behov av specialistkompetens till sjukhusen, upphandlande vårdavtal eller läkare verksamma enligt LOL (Lag om läkarvårdsersättning). För att säkerställa patientsäkerhet och medicinsk prioritering samt minska belastningen på sjukhusen vill vi påminna er om att upphandlade vårdavtal och LOL fortsatt kan nyttjas. I de fall där remisser till dessa vårdgivare är möjliga kan primärvården av denna anledning i första hand överväga att remittera patienten till annan vårdgivare än sjukhusen.    

Inom Västra Götalandsregionen finns avtal och läkare verksamma inom olika specialistområden (se länkar nedan). Det finns inga begräsningar för primärvården att remittera patienter till dessa vårdgivare. Vårdcentralerna bär heller inget kostnadsansvar för besök som personer som har sitt vårdval vid vårdcentralen gör hos andra specialistläkare, undantaget specialister inom allmänmedicin.

Vårdgivarförteckning LOL

Vårdgivarförteckning LOU

Kontakt vid frågor:
Mesud Avdagic
mesud.avdagic@vgregion.se

Publicerad: