Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om vaccination av covid-19 och listning

Publicerad:

Många frågor kommer om vårdcentralernas ansvar vid vaccinering utifrån var en person är listad.

Det får inte ställas krav på omlistning för att bli vaccinerad och vårdcentraler får inte i marknadsföring locka till omlistning utifrån vaccinering.

Det innebär i praktiken att information om hur listning ska ske inte ska visas på samma sida som information om hur vaccinering går till på aktuell enhet. Detta gäller samtliga faser.

Information finns på Vårdgivarwebbens sidor för vaccination där Västra Götalandsregionen samlar all information till vårdgivare. Följ även nyhetsbreven om covid-19 för uppdaterad information.

"Vårdcentralen ansvarar för sina listade invånare i Fas 1-3 och ska i första hand erbjuda dessa tider för vaccination. Invånare uppmanas vaccinera sig där de är listade, då detta är grunden för hur vårdcentralen tilldelas vaccin.

Det finns inget som hindrar att vårdcentraler ger vaccin till olistade personer (i rätt prioriteringsfas) när det är mest praktiskt av olika skäl.

Det ska inte ställas krav på omlistning för att bli vaccinerad.

Inte heller får vårdcentralen i sin marknadsföring locka personer att lista sig hos dem för att få vaccin.

Fas 4
I denna fas vaccineras allmänheten över 18 år oavsett listning eller folkbokföring, planeringsarbete pågår. Många olika aktörer inklusive vårdcentralerna kommer att medverka."

 

Observera även informationen som gick ut i nyhetsbrev Covid-19, 30 april:

"Gör era tidböcker tillgängliga för bokning – inget listningskrav
I och med att vi nu börjat vaccinera i flera faser behöver alla vaccinatörer göra sina tidböcker tillgängliga för bokning. Om personen som vill boka tid är i rätt ålder och i rätt fas ska personen kunna boka sin vaccinationstid var som helst, utan krav på att vara listad."

 

Avgiftsfri vaccinering
Vi vill påminna om att vaccination mot covid-19 är avgiftsfri. Läs mer på Patientavgiftshandboken - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Publicerad: