Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya läkarutlåtanden för tillfällig föräldrapenning

Försäkringskassan informerar om att det sedan 20 maj finns två nya läkarutlåtanden som avser barn som fyllt 12 år men inte 16 år.

Under framtagandet av de nya intygen har Försäkringskassan fångat upp frågor och funderingar när de har informerat läkare i olika sammanhang.

Det tidigare läkarutlåtandet som fanns för barn 12-16 år innehöll två olika delar. Samma utlåtande användes oavsett om det gällde akut sjukdom eller ett underlag för förhandsprövning.

Många läkare har framfört att det skapade förvirring och att det var otydligt vilken del av utlåtandet som skulle fyllas i beroende på situation. Det i sin tur ledde till flera kompletteringar från Försäkringskassans sida. Därför har man nu istället tagit fram två separata utlåtanden för att tydligt peka på vilket som ska användas i respektive situation.

Intygen finns som pdf-filer på Försäkringskassans webbplats

Kontakt vid frågor:
Mats Swanberg
mats.swanberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-08-13 13:47