Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt avtal beredskapsjour

Publicerad:

Utanför vårdcentralernas öppettider har VGR (Närhälsan) i samverkan med privata vårdcentralerna upphandlat en extern leverantör för beredskapsjour, Läkarjouren Sverige AB. Under öppettid ansvarar vårdcentralernas läkare för uppgiften.

Det finns två modeller för avtal med leverantören: vårdcentralen ingår i VGR-avtalet med leverantören (Närhälsan och privata vårdcentraler) eller så har vårdcentralen eget avtal med leverantören (privata vårdcentraler).

Avtalstiden för det nya avtalet är på två år och gäller för tiden 2022-10-01--2024-09-30 med en möjlighet att förlänga avtalet i ytterligare tre år till 2027-09-30.

Inom området för joursamverkan ska vårdcentralerna samverka om läkare i beredskap och utanför område för joursamverkan kan vårdcentralerna samverka. Det finns en samverkan som omfattar alla kommuner i VGR förutom de som ingår i området Götaälvsdalen - i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edets kommuner drivs beredskapsjouren i egen regi.

Mer information om beredskapsjour, kontaktuppgifter till leverantören, information om uppdraget, geografiska områden

Publicerad: