Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ordnat införande av Forxiga (dapagliflozin) vid hjärtsvikt

Publicerad:

Den 30 juni fattade hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslut om ordnat införande med introduktionsfinansiering för läkemedlet Forxiga (dapagliflozin) vid indikation symtomatisk hjärtsvikt med nedsatt ejektionsfraktion:

HS 2021-00282

Introduktionsfinansiering sker under perioden juli 2021 till och med december 2023 med utbetalning två gånger per år via ersättningssystem för Vårdval Vårdcentral. Patientgruppen identifieras genom diagnoser i databas VEGA och kostnader för läkemedlet hämtas från Digitalis (regionalt läkemedelsregister). Introduktionsfinansieringen avser hela förmånskostnaden för Forxiga tabletter 10 mg till patienter med hjärtsvikt som inte har diabetes.

Arbete pågår för uppdatering av behandlingsriktlinjer vid hjärtsvikt. Mer detaljer för hur underlaget för utbetalning av introduktionsfinansiering tas fram kommer att finnas att ta del av efter sommaren.

Kontakt vid frågor:
Anna Lindhé, koncernstab hälso- och sjukvård
anna.lindhe@vgregion.se
Tel: 0703-93 08 37

Publicerad: