Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regional rutin: Provtagning antikroppar covid-19 av vuxna, barn och hälso- och sjukvårdspersonal

Publicerad:

Rutinen vänder sig till vårdcentraler och sjukhusmottagningar som ska provta vuxna, barn samt hälso- och sjukvårdspersonal inom kommunal hälso- och sjukvård för antikroppar av covid -19.

Rutinen är en del i Västra Götalandsregionens bredare testning av allmänheten.

Provtagning antikroppar covid-19 av vuxna, barn och hälso- och sjukvårdspersonal, version 1

 Se även:

Regional rutin Provtagningsindikation SARS CoV2-IgG.

Tidplan och kapacitetstilldelning
Från och med denna vecka kan de som är med i allmänhetens provtagning av covid -19 provta personal och brukare inom kommunal hälso- och sjukvård enligt den regionala rutinen Provtagning antikroppar covid-19 av vuxna, barn och hälso- och sjukvårdspersonal. Från och med vecka 40 kan även allmänheten inkluderas.

Fortsatt ska PCR-provtagning prioriteras över antikroppstestning. För att säkra att laboratoriernas kapacitet kommer befintlig kapacitet att fördelas mellan de provtagande enheterna. En första uträkning skickades ut till kontaktpersonerna föregående vecka. Den kommer att uppdateras och det skickas ut en ny fördelning inför vecka 40.
 
Publicerad: