Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uthämtning av recept på Apoteket AB som är förskrivna av nu mera stängd enhet

Apoteket AB har sedan en tid tillbaka problem med att hantera recept som är förskrivna på enheter som efter förskrivningen gjordes har stängt. Apoteket AB rutin för att hantera detta är följande.

  • I de fall apotekspersonal måste korrigera angiven daglig mängd - används eHM:s tjänst Korrigera recept (denna tjänst kräver att arbetsplatskoden är aktuell idag).
  • För en ”vanlig” expedition används eHM:s tjänst Godkänn expedition och den kontrollerar arbetsplatskodens giltighet i förhållande till receptets utfärdardatum.
  • I de fall apotekspersonal får AFF-varning ”Ogiltig arbetsplatskod är angiven” – ska de ta bort markeringen ”Uppdatera Daglig mängd i OR” för att anropa Godkänn expedition istället för Korrigera recept.

Apoteket har endast problem med itererade recept som är sparade i ordinationsregistret där den dagliga mängden är felaktigt angiven och apotekspersonalen ”glömmer” att ta bort markeringen ”Uppdatera daglig mängd i OR”.

Om ni får in patienter som inte har kunnat hämta ut sina recept på Apoteket AB som är förskrivet av en stängd vårdcentral vänligen felanmäl detta till Apoteket AB på Superuser_konsument@apoteket.se

Följande stängda vårdcentraler berörs i dagsläget av detta.

Vårdcentralen

Stängningsdatum

Älvängens Läkarhus (När enheten ägdes av Capio)

2018-10-31

Vårdcentralen Östra Göteborg

2019-02-03

Balderkliniken

2019-04-11

Unicare Vårdcentral Götene

2019-04-30

Balderkliniken Jourcentral

2019-04-30

Capio Läkarhus Torslanda

2019-06-30

 

Vid övriga frågor kontakta ekonomi.vardval@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-07-08 14:23