Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Frågor och svar om introduktionsfinansiering av empagliflozin

I Vårdgivarnytt – Vårdval Vårdcentral 19 april 2018 informerades om ordnat införande av empagliflozin till patienter med diabetes typ 2 och etablerad hjärt/kärlsjukdom. Nu har ett kompletterande dokument med Frågor och svar om introduktionsfinansieringen tagits fram.

Vårdgivarnytt – Vårdval Vårdcentral 19 april 2018

Frågor och svar om introduktionsfinansieringen

I dokumentet framgår bland annat vilka diagnoskoder som kommer att användas för att identifiera patientgruppen med diabetes typ 2 och etablerad hjärtkärlsjukdom, vilket är den patientgrupp där introduktionsfinansiering inom ordnat införande kommer att utgå.

Vi påminner om att det under hösten genomförs utbildningsdagar kring modern behandling av typ 2-diabetes. Utbildningen riktar sig till allmänläkare, diabetologer, diabetessjuksköterskor och verksamhetschefer på vårdcentralerna i VGR. Kardiologer och neurologer som arbetar med stroke är också välkomna. För mer information och länk till anmälan, se Inbjudan till utbildningen.

Kontakt vid frågor:
Anna Lindhé
anna.lindhe@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-09-30 00:04