Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Justering av ersättning för tillägg och avdrag besök annan vårdcentral

En justering kommer att göras av ersättning för tillägg och avdrag besök annan vårdcentral till följd av felregistrering gällande UX410 (extern mellanliggande provtagning) för perioden jan – sep.

Justeringen görs i december utifrån de besök som endast har KVÅ-kod UX410 samt har genererat ett avdrag eller tillägg besök annan vårdcentral.

Felet beror på att vårdcentraler har journalfört extern mellanliggande provtagning som besök istället för notat. Detta har medfört att tillägg och avdrag besök annan vårdcentral felaktigt har aktiverats.

Nettot av justeringen är mellan avdrag på 32 200 kronor till tillägg på 34 200 kronor. Totalt kommer cirka 1,4 miljoner kronor att återföras till de vårdcentraler som felaktigt fått avdrag för ”otrogna” besök. Detta sker på bekostnad av de vårdcentraler som felaktigt har fått tillägget.

Justeringen kommer att återfinnas under Tillfällig utbetalning/avdrag uppdelat på avdrag och tillägg besök annan vårdcentral.

Kontakt vid frågor:
Hans Möller
hans.e.moller@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-06-30 00:04