Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uppgifter inför höstens primärvårdsmätning

Under oktober månad äger höstens primärvårdsmätning (telefontillgänglighet och läkarbesök) rum. Rapporteringsformulären stänger i november.

Inför mätningen önskar supporten för primärvårdens väntetidssystem information från er om eventuella justeringar i rapportörskapet. Vi är tacksamma om ni kan skicka informationen så snart som möjligt (dock senast den 30:e september), till hans.nyman@vgregion.se så vidarebefordras den till supporten.

Informationen ska innehålla: Namn på rapportören, vårdcentral som avses inklusive regi (privat eller offentlig), telefonnummer och inte minst e-postadress.

SKL planerar ett utskick till alla rapportörer den 1 eller 2 oktober.

Höstens mätning är den sista enligt den nuvarande vårdgarantin om sju dagar för allmänläkarbesök vid ett nytt hälsoproblem. I maj 2018 beslutade riksdagen om en ny och förändrad vårdgaranti för primärvården. Den nya vårdgarantin träder i kraft den 1 januari 2019. Hur den ska hanteras och redovisas (utifrån mätningen) kan vi inte lämna besked om i nuläget.

Kontakt vid frågor:
Hans Nyman
hans.nyman@vgregion.se 

Senast uppdaterad: 2018-11-25 00:04