Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning: Unified Protocol med fokus på behandling av vuxna i grupp

Unified Protocol (UP) har utvecklats av David Barlow och hans forskarteam vid CARD i Boston.

Behandlingsmetoden har hämtat evidensbaserade komponenter från olika diagnosspecifika behandlingar från första, andra och tredje vågens KBT. Till skillnad från diagnosspecifika manualer, som oftast fokuserar på vad som utmärker den specifika diagnosen, bygger forskningen bakom UP mer på vad som förenar olika ångest- och depressionsdiagnoser, det vill säga transdiagnostiska faktorer.

Utbildningen omfattar två heldagar och syftar till att ge deltagarna en gedigen grund i Unified Protocol med betoning på tillämpning av gruppbehandlingsformatet.

Målgrupp: Utbildningen riktar sig huvudsakligen till behandlare på primärvårdsnivå. Behandlare från specialistpsykiatrin är dock också välkomna.
Utbildningen vänder sig till legitimerade psykologer och legitimerade psykoterapeuter, samt även socionom och övrig legitimerad personal med minst grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi (Steg 1). 

När: 10-11 april
Tid: 09:00 – 16:30
Sista anmälningsdag: 14 mars
Plats: Scandic Europa, Göteborg

Anmälan: Anmälan via Regionkalendern

Inbjudan med mer information och kontaktuppgifter vid frågor

Senast uppdaterad: 2019-04-15 00:04