Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Introduktion för nya vårdsamordnare psykisk ohälsa

Publicerad:

I avvaktan på ny utbildning 7,5 hp för vårdsamordnare kommer en introduktionsdag att anordnas.

Introduktionen är för de vårdcentraler där ordinarie vårdsamordnare har slutat och där funktionen fortsatt behöver upprätthållas. Introduktionen är också öppen för vårdcentraler som idag inte har funktionen men ser att det finns förutsättningar och möjligheter att starta upp med arbetssättet.

Anmälan ska vara godkänd av verksamhetschef.

Den som utses som vårdsamordnare ska vara anställd på vårdcentralen, ha erfarenhet av arbete i primärvård, och ha en legitimationsgrundande högskoleutbildning inom hälso- och sjukvården. En examen som hälso- och sjukvårdskurator bedöms också som en legitimationsgrundande högskoleutbildning.

Introduktionens första tillfälle är den 9 mars kl 9.00 – 12.00, och sker på distans. Senare under våren kommer det att bli ett uppföljande möte.

Nästa högskoleutbildning 7,5 hp för vårdsamordnare psykisk ohälsa på vårdcentral planeras ske hösten 2022. Mer information om detta kommer senare under våren.

Introduktion för nya vårdsamordnare psykisk ohälsa - anmälan i Regionkalendern

Kontakt vid frågor:
Om introduktionsdag: irene.svenningsson@vgregion.se

Övriga frågor: rs.koncernkontoret.vardsamordnare@vgregion.se

Publicerad: