Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Videomötestjänst

Kom igång med din digitala mottagning

För er som vill möta patient via videomöten finns nu ett upphandlat och säkert verktyg på plats, som gör det möjligt att ha digitala vårdmöten med hög kvalité.

Den nya videomötestjänsten, som erbjuds både offentliga och privata vårdgivare som har avtal med Västra Götalandsregionen, är CE-märkt som medicinteknisk produkt och följer PDL (Patientdatalagen) och GDPR samt Datainspektionens övriga riktlinjer och regler.

Ni avgör själva på vilket sätt ni vill utforma den digitala vårdtjänsten för att skapa nytta för både patienter och medarbetare. Verktyget erbjuder möjligheten att arbeta med vårdärenden på många olika sätt.

  • Träffa patienter i bokade videobesök.
  • Ta hand om dem som står i kö i en digital drop-in-mottagning.
  • Samla relevant information om patienten med hjälp av dynamiska formulär.
  • Kommunicera skriftligt med patienter, antingen via chatt eller meddelanden.

Under 2019 sker etableringen av Västra Götalandsregionens upphandlade system för digitala vårdmöten (Visiba Care) i projektform. Läs mer om systemet. Vill ni delta och komma igång eller har frågor, kontakta projektledaren (kontaktuppgifter nedan). Intresseanmälan kan också lämnas direkt via länken nedan.

Intresseanmälan

Senast uppdaterad: 2019-12-04 11:05