Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Afa Försäkring - Aktuella utlysningar av projektmedel

Publicerad:

Afa Försäkring stödjer forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa. Just nu finns två pågående utlysningar av projektmedel.

Anslagsomgång 4 2022

Medel till forskningsprojekt som på kort och lång sikt förväntas kunna leda till förbättrad arbetsmiljö och förebygga arbetsskador och arbetssjukdomar.

Sista ansökningsdag: 19 augusti 2022

Länk till mer information och ansökningsformulär: Forskning - AFA Försäkring (afaforsakring.se)

Arbetsmiljöeffekter vid automatisering, robotisering och nyttjande av artificiell intelligens

Det treåriga FoU-programmet "Arbetsmiljöeffekter vid automatisering, robotisering och nyttande av AI" syftar till att generera ny och användbar kunskap om den tekniska utvecklingens effekter på arbetsmiljö och hälsa för anställda i privat sektor. En utveckling som bland annat förväntas förändra arbetets innehåll och arbetsuppgifter och sättet att leda och organisera arbetet.

Afa välkomnar förslag på tvärvetenskapliga forskningsprojekt med ett tydligt fokus på arbetsmiljöområdet, empiriskt inriktade studier och projekt vars resultat är praktiskt tillämpbara. Utlysningen riktar sig till forskare verksamma vid svenska universitet och högskolor, forskningsinstitut och universitetssjukhus men målgrupperna för forskningsprojekten ska vara arbetsplatser i privat sektor

Länk till mer information om utlysningen: Forskning - Afa Försäkring (afaforsakring.se)

Sista ansökningsdag: 25 augusti 2022

 

 

 

 

Publicerad: