Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gott betyg till den kliniska forskningen i Västra Götalandsregionen

I en rapport som Vetenskapsrådet nyligen publicerat framgår att den kliniska forskningen i Västra Götalandsregionen och vid Göteborgs Universitet håller hög kvalitet.

Vetenskapsrådet har gjort en utvärdering av den kliniska forskningen i de landsting som omfattas av det så kallade ALF-avtalet (Avtal om läkarutbildning och forskning). För två av tre kriterier som har analyserats, den vetenskapliga produktionens kvalitet och forskningens förutsättningar, är omdömet för Västra Götalandsregionen "Mycket hög kvalitet". För det tredje kriteriet, forskningens kliniska betydelse och samhällsnytta, är omdömet "god-hög kvalitet".
I en intervju på Sahlgrenska Universitetssjukhusets webbplats kommenterar FoUUI-direktör Lars Grip, SU resultatet. Där hittar du också länkar till mer information om utvärderingen och rapporten.

 

Senast uppdaterad: 2018-04-04 16:35