Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smärtforskningsnätverket - en plattform för alla som forskar om smärta

Publicerad:

Nätverket startade 2019 och är ett forum för Sahlgrenska Akademin och Västra Götalandsregionen. Det utgörs av forskare från olika ämnesområden och med olika yrkesbakgrund, som har ett gemensamt fokus på smärta. Det kan handla om klinisk forskning, epidemiologisk forskning och grundforskning. Inriktningen kan vara inom akut, cancerrelaterad och långvarig smärta.

Smärtforskningsnätverket är en plattform för att främja kontakt mellan forskare för att sprida forskningsnyheter och information om pågående studier samt innovationsprojekt vid Sahlgrenska akademin och Västra Götalandsregionen. Nätverket vill också stötta doktorander inom smärtområdet, samt vara ett diskussionsforum för forskarutbildning och Post-Doc. Även utbildningsfrågor, grund- och vidareutbildning inom smärta är ett viktig fokus för nätverket.

Nätverket ordnar regelbundna doktorand- och nätverksmöten. På hemsidan finns information om kommande aktiviteter: https://www.gu.se/medicin/forskningsnatverk-for-smarta

Torsdag den 25 november kommer nätverket arrangera Smärtforskningsdagen, en dag för presentation och diskussion om smärtforskning med särskilt fokus på forskargrupper och doktorander vid Sahlgrenska Akademin/VGR.

Nätverket hoppas involvera fler forskare som är aktiva inom forskningsfält inom smärta, smärtlindring och smärtmekanismer.

Vill du veta mer om nätverket eller bli uppsatt på vår sändlista kan du maila

Paulin Andréll, paulin.andrell@gu.se

eller

Anna Grimby Ekman anna.ekman@gu.se

Sprid gärna informationen vidare till intresserade kollegor!

Publicerad: