Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Start av regionalt processteam ögon lins

Publicerad:
Tio kvinnor och män som står i en trappa
Bakre raden från vänster: Frida Ahlin, Marita Andersson Grönlund, Madelene Parkhagen, Bella Johansson Iranipour, Pia Kvickström,Maria Benkel Brandt. Främre raden från vänster: Anna Wahlberg, Maria Pettersson, Gullie Janssonl, Omid Sorkhabi

I september höll regionalt processteam ögon lins sitt första möte. Teamet är en del av det regionala systemet för kunskapsstyrning och ingår i regionalt programområde ögonsjukdomar.

Hur känns det efter första mötet, ordförande Bella Johansson Iranipour och koordinator Maria Pettersson?

- Det är spännande  och roligt att få vara en del av denna grupp som är så engagerad.

Vad utmärker er patientgrupp?

- Det är en stor grupp - kataraktoperation är det vanligaste kirurgiska ingreppet i svensk sjukvård med drygt 130 000 patienter årligen (2018).

Finns det några särskilda utmaningar i VGR?

- Att få ner väntetiderna på kataraktoperation och få till ett bra samarbete med optiker och privata kliniker. Att kunna erbjuda kataraktvård/operation på lika villkor för alla patienter inom regionen oavsett var de bor.

Vad tror ni blir viktigast att fokusera på?

- Att skapa en tydlig gemensam processbeskrivning från remisskrivning till färdigopererad patient, så att alla vet vad som krävs för att få en effektiv och patientsäker vård där patientdelaktigheten tas tillvara. 

Ett år från nu - vad hoppas ni att teamet har åstadkommit?

- Ett bra samarbete där alla känner sig delaktiga och förhoppningsvis har vi fått igenom förbättringar inom kataraktsjukvården i regionen.

Publicerad: