Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Narrativ Rond

Svensk Förening för Narrativ Medicin anordnar Narrativ rond på Hagabion 2:e sept. Tema: Frida Kahlo - om smärtans historia Tid: 19:30–21:00 med eftersittning på Kino Var: Hagabion, Linnegatan 21 i Göteborg

Frida Kahlo föddes 1907 i ett Mexico där kvinnans passivitet och undergivenhet var norm. En mall som inte passade Frida som växte upp som en självständig och driven ung kvinna. Vid 18 års ålder kom hon in på läkarutbildningen, en dröm som fick ett smärtsamt slut år 1925 då hon skadades allvarligt i en svår bussolycka. Med bruten ryggrad och revben, elva frakturer på höger ben och en krossad fot blev hon sängliggande under en lång tid.
 
Hennes fysiska smärta i relation till hennes lidande kom att prägla Fridas liv och konstnärskap. Om detta samtalar Johannes Nordholm, konstvetare, psykolog och chef inom psykiatrin med narkosläkaren Bertil Andersson. Är smärtan skönhetens pris? Hur speglar sig lidandet i konsten. Hur förhåller sig smärtan och lidandet till varandra i den kliniska vardagen?
 
Välkomna upp till andra våningen på Hagabion kl19:30!
Anmäl dig gärna på Facebook om du kommer!
 
Fri entré, men teckna gärna medlemskap i föreningen på www.narrativmedicin.se. Endast 100 kr.
 
Efteråt är det som vanligt eftersits på Kino två trappor ner..
Senast uppdaterad: 2019-08-16 11:39