Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Diabetesutbildning

För att underlätta arbetet för dig som planerar och leder grupputbildningar har det regionala diabetesrådet tagit fram ett utbildningspaket. I paketet ingår trycksaker men även bildspel, övningar, utvärderingsformulär och förslag på inbjudan.

Bildspel

Det finns bildspelsförslag i Powerpoint framtaget särskilt för utbildningen och finns under dokument och blanketter. Använd de bilder som passar dig, ändra och lägg till eget material. Fördelen att du själv kan ändra och lägga till text i presentationen. Bildspelet kommer att utvecklas i takt med nya önskemål från dig som handledare. Saknar du en illustration eller har en egen bildidé ta kontakt med ????

Affisch i väntrummet

Här beställer du väntrumsaffisch

Mina sidor som separata pdf:er

Vissa delar i Mina sidor blir ifyllda snabbare än andra. Då kan det vara bra att ladda nya sidor så som aktivitetskalender, blodsockerdagbok, checklista som matdagbok separat.

Mina sidor

Utvärdering av grupputbildningen

Att utvärdera effekten av utbildningen ur aspekterna kunskap, empowerment och livskvalitet ger en god bild av hur grupputbildningen påverkat deltagarna. På sidorna 4 och 5 i handledarmanualen läser du mer om kunskapsutvärdering, mått av empowerment samt mått på livskvalitet genom mätinstrumentet "Ta tempen på din hälsa". Självskattningsformulär och tolkningar du behöver för att göra utvärderingen ur dessa aspekter finns under dokument och blanketter.

Handledarmanual