Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PrimärvårdsKvalitet

PrimärvårdsKvalitet är primärvårdens eget kvalitetssystem, där du och dina kollegor på ett enkelt sätt kan utvärdera hur ni tar hand om era patienter. ​Det är ett stöd för intern användning i era egna kvalitetsarbeten. Systemet omfattar nationella kvalitetsindikatorer för de vanligaste kroniska- och infektionssjukdomarna. Det finns också möjlighet att övergripande följa upp exempelvis samsjuklighet och kontinuitet. 

Stöd för att komma igång

I syfte att underlätta anslutning till PrimärvårdsKvalitet har Västra Götalandsregionen tagit fram en introduktionswebb. Den innehåller fakta om användning och de instruktioner du behöver för att komma igång. Här hittar du även diskussionsfrågor inom olika områden som kan ge vägledning när ni startar upp användningen. 

Vill du ha stöd eller har frågor när du ska börja använda PrimärvårdsKvalitet så hittar du en funktionsbrevlåda under Kontakter i menyn här ovan.

För att komma till Introduktionswebben så klickar du i bilden ”Gå direkt till introduktionen” på denna sida.  

Titta på presentationsfilmen om PrimärvårdsKvalitet från SKR. Notera att du kan visa filmen i helskärmsläge genom att klicka på symbolen med pilar längst till höger i bildens nederkant.

Nyheter om PrimärvårdsKvalitet

Notis om hur indikatorområdet Levnadsvanor är uppbyggt

Strama VG avser att vidareutveckla arbetet med PrimärvårdsKvalitet under 202, då de ser dess indikatorer som en tillgång och bra mätvärden i att förbättra följsamheten till behandlings-riktlinjerna. För att stötta primärvården i detta arbete kommer de att starta utbildningar i praktiskt användande av PrimärvårdsKvalitet.

Intervju med Jenny Nilsson, enhetschef för vårdcentralen i Noltorp om hur hon använder PrimärvårdsKvalitet för att arbeta med teamarbete och kontinuitet. Klicka på bilden nedan för att komma till artikeln.