Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PrimärvårdsKvalitet

PrimärvårdsKvalitet är primärvårdens eget kvalitetssystem, där du och dina kollegor på ett enkelt sätt kan utvärdera hur ni tar hand om era patienter. ​Det är ett stöd för intern användning i era egna kvalitetsarbeten. Systemet omfattar nationella kvalitetsindikatorer för de vanligaste kroniska- och infektionssjukdomarna. Det finns också möjlighet att övergripande följa upp exempelvis samsjuklighet och kontinuitet. 

Stöd för att komma igång

I syfte att underlätta anslutning till PrimärvårdsKvalitet har Västra Götalandsregionen tagit fram en introduktionswebb. Den innehåller fakta om användning och de instruktioner du behöver för att komma igång. Här hittar du även diskussionsfrågor inom olika områden som kan ge vägledning när ni startar upp användningen. 

Vill du ha stöd eller har frågor när du ska börja använda PrimärvårdsKvalitet så hittar du en funktionsbrevlåda under Kontakter i menyn här ovan.

För att komma till Introduktionswebben så klickar du i bilden ”Gå direkt till introduktionen” på denna sida.  

Titta på presentationsfilmen om PrimärvårdsKvalitet från SKR. Notera att du kan visa filmen i helskärmsläge genom att klicka på symbolen med pilar längst till höger i bildens nederkant.

Nyheter om PrimärvårdsKvalitet

Nyhetsbrev från det nationella nätverket för PrimärvårdsKvalitet. Sommaren 2020

För att öka förståelsen för hur man kan arbeta med Primärvårdsexempel så har ett exempel tagits fram. Exemplet fokuserar på blodtrycksvärden för diabetiker, och visar hur man kan använda PrimärvårdsKvalitet för att se hur den egna vårdcentralen ligger till i detta arbete

Hur använder vi våra arbetssätt för att utveckla kvalitetsarbete? Henrietta Arwin primärvårdschef i Närhälsan delar med sig av sin kunskap och erfarenhet kring kvalitetsarbete och hur man kan göra för att engagera och involvera professionerna med hjälp av PrimärvårdsKvalitet. Henrietta skickar även med sina tips för att uppnå framgångsrikt kvalitetsarbete