Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverket PrimärvårdsKvalitet

Publicerad: Uppdaterad:

Nyhetsbrev från det nationella nätverket för PrimärvårdsKvalitet. Sommaren 2020

Premiär för PrimärvårdsKvalitet på Vården i siffror!

Äntligen finns data från PrimärvårdsKvalitet uppe på Vården i siffor! Först ut är Region Gotland, Region Kalmar län, Region Sörmland, Region Västmanland och Region Örebro län. Data visas på regionnivå. Under 2020-2021 kommer regionerna att ansluta sig successivt för visning av data från PrimärvårdsKvalitet på Vården i siffror. Rapporten hittar ni här: VIS

Rehabenheter på PrimärvårdsKvalitet

Antalet rehabenheter som ansluter sig till PrimärvårdsKvalitet ökar ständigt och är nu uppe i 291 enheter! Så otroligt kul tycker vi i arbetsgruppen!

Patientsäkerhetsarbete med PrimärvårdsKvalitet

Projektet Uppföljning av risker/vårdskador i primärvården har varit ett gemensamt initiativ från Socialstyrelsen, SKR och PrimärvårdsKvalitet som ligger i linje med Socialstyrelsens Nationella handlingsplan för patientsäkerhet. Projektet om fattar befintliga indikatorer i PrimärvårdsKvalitet och ett antal nya indikatorer som släpps vid årsskiftet.

Ensning av indikatorer

PrimärvårdsKvalitet har genomfört ett eget stort förbättringsarbete: ensning av indikatorerna. De nya namnen etc. kommer lanseras för programmering 30/9 och börjar gälla från årsskiftet.

Höstens möten och webinarier

• Valideringsgruppsmöte: Digitalt möte 20/10-2020 kl. 9-12
• Webinarium: Hur organiseras arbetet med PrimärvårdsKvalitet i olika regioner? Tid: 11 september kl. 10.00 - 12.00
• Inspirations-webinarium: Stöd till vårdcentralernas utveckling mot en bättre hälsa och vård med hjälp av PrimärvårdsKvalitet Tid: 24 september kl. 9.00 - 11.00
• Indikatorworkshop: Återkommer med mer information efter sommaren.
@
Mer information och anmälan finns på hemsidan

www.primarvardskvalitet.se

Vi i arbetsgruppen för PrimärvårdsKvalitet önskar er en härlig sommar!


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-06-22 13:23