Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverket PrimärvårdsKvalitet

Publicerad: Uppdaterad:

Nyhetsbrev från det nationella nätverket för PrimärvårdsKvalitet. Sommaren 2020

Premiär för PrimärvårdsKvalitet på Vården i siffror!

Äntligen finns data från PrimärvårdsKvalitet uppe på Vården i siffor! Först ut är Region Gotland, Region Kalmar län, Region Sörmland, Region Västmanland och Region Örebro län. Data visas på regionnivå. Under 2020-2021 kommer regionerna att ansluta sig successivt för visning av data från PrimärvårdsKvalitet på Vården i siffror. Rapporten hittar ni här: VIS

Rehabenheter på PrimärvårdsKvalitet

Antalet rehabenheter som ansluter sig till PrimärvårdsKvalitet ökar ständigt och är nu uppe i 291 enheter! Så otroligt kul tycker vi i arbetsgruppen!

Patientsäkerhetsarbete med PrimärvårdsKvalitet

Projektet Uppföljning av risker/vårdskador i primärvården har varit ett gemensamt initiativ från Socialstyrelsen, SKR och PrimärvårdsKvalitet som ligger i linje med Socialstyrelsens Nationella handlingsplan för patientsäkerhet. Projektet om fattar befintliga indikatorer i PrimärvårdsKvalitet och ett antal nya indikatorer som släpps vid årsskiftet.

Ensning av indikatorer

PrimärvårdsKvalitet har genomfört ett eget stort förbättringsarbete: ensning av indikatorerna. De nya namnen etc. kommer lanseras för programmering 30/9 och börjar gälla från årsskiftet.

Höstens möten och webinarier

• Valideringsgruppsmöte: Digitalt möte 20/10-2020 kl. 9-12
• Webinarium: Hur organiseras arbetet med PrimärvårdsKvalitet i olika regioner? Tid: 11 september kl. 10.00 - 12.00
• Inspirations-webinarium: Stöd till vårdcentralernas utveckling mot en bättre hälsa och vård med hjälp av PrimärvårdsKvalitet Tid: 24 september kl. 9.00 - 11.00
• Indikatorworkshop: Återkommer med mer information efter sommaren.
@
Mer information och anmälan finns på hemsidan

www.primarvardskvalitet.se

Vi i arbetsgruppen för PrimärvårdsKvalitet önskar er en härlig sommar!


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-06-22 13:23