Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om anslutning

Hur ansluter man sig?

Kontakta din systemleverantör Medrave och tala om att du vill ha PrimärvårdsKvalitet installerat på din vårdenhet. De lägger då till modulen som blir synlig under fliken Rapporter i Medrave.

Hur kommer man igång?

Börja med att gå igenom introduktionswebben för att få kunskap om vad PrimärvårdsKvalitet är och hur det fungerar. Genom instruktionsfilmerna lär du dig hur modulen är uppbyggd och hur man navigerar för att få fram detaljerad information om hur verksamheten ligger till i olika frågor.

Vilka står bakom?

PrimärvårdsKvalitet är ett nationellt projekt som drivs av en tvärprofessionell arbetsgrupp tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting. I landet pågår flera initiativ för att införa PrimärvårdsKvalitet på vårdcentraler och rehabenheter. Västra Götalandsregionen har tagit fram introduktionswebben i syfte att underlätta anslutningen till PrimärvårdsKvalitet.

Vad kostar PrimärvårdsKvalitet?

För de enheter som har systemet Medrave sedan tidigare, är tilläggsmodulen kostnadsfri.

Hur gör jag om min vårdenhet inte har Medrave?

Det går att ansluta sig till den nationella databasen för PrimärvårdsKvalitet utan att ha systemet Medrave. I dagsläget finns det dessvärre ingen återkoppling därifrån vilket betyder att du är med och delar data på aggregerad nivå men eftersom den inte skickar mätvärden tillbaka, kan man inte använda den som ett stöd i sitt förbättringsarbete.

Sedan hösten 2018 har privata vårdgivare möjlighet att använda en ISIT tjänst från VGR. ISIT tjänsten innehåller bland annat MedRave samt samma journalsystem som används av Närhälsan, AsynjaVisph.

Senast uppdaterad: 2019-05-23 13:42