Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

IT-verktyget-PrimärvårdsKvalitet

IT-verktyget PrimärvårdsKvalitet

Inom Västra Götalandsregionen används Medraves modul som teknisk lösning för PrimärvårdsKvalitet. Det här kapitlet  beskriver hur IT-verktyget för PrimärvårdsKvalitet fungerar och det bygger på att din enhet är teknisk ansluten till PrimärvårdsKvalitet-modulen i Medrave. I Medrave hittar du modulen under menyvalet Rapporter.

Titta på filmerna nedan för att lära dig mer om hur IT-verktyget fungerar. Det finns också en utskrivbar användarmanual med samma information som i filmerna, att använda vid behov.

Användarguide

titta inuti Pv-Kvalitet

Kom igång

En första introduktion till PrimärvårdsKvalitetmodulen i Medrave får du i filmen Kom igång med PrimärvårdsKvalitet. Här ser du hur indikatorerna illustreras och du får en genomgång av översiktssidan.

Lär dig navigera

I den andra instruktionsfilmen får du lära dig mer om vad det är för kvalitetsdata du kan få ut med hjälp av modulen. Den beskriver delarna kring indikatorfördjupning, benchmarkingfunktionen och hur du får fram patientlistor, för kvalitetsuppföljning på individnivå.

Förstå indikatorsspecifikationen

Varje indikator har sin egen specifikation som du behöver ta del av för att kunna tolka den data som presenteras och relatera till er verksamhet. I den tredje och sista instruktionsfilmen får du lära dig mer om nyttan av att läsa specifikationen, till exempel vilka koder eller diagnoser som avses för att kriteriet för indikatorn ska uppfyllas.

Lådagram

Vad är Lådagram?

Lådagram eller låddiagram (engelska: boxplot) är ett diagram där ett statistiskt material åskådliggörs. Det används i Medrave för att illustrera indikatorerna i PrimärvårdsKvalitet, där varje låda visar värden för en indikator.  Den färgade delen av lådan rymmer den mittersta hälften av materialet. 
När du för muspekaren över lådagrammet kommer det fram en hjälptext som visar värdena för frågan. Percentil pekar ut ett procentvärde, t.ex. 25 percentil anger att 25% av värdena ligger under den punkten. Värden som ligger utanför 2 percentil och 98 percentil är inte intressanta och tas därför inte med. Strecket som löper tvärs över den färgade delen av lådan är medianen. 

När du tittar på din egen data kommer du att se en röd pil som illustruerar hur din enhet ligger till. 

 


Senast uppdaterad: 2019-05-23 13:42