Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

PCA-coach

En PCA-coach är en medarbetare som, på sin enhet, har som uppgift att bidra till utvecklingen av ett mer personcentrerat arbetssätt.

PCA-coachen arbetar på sin enhet, med att sprida kunskap, inspirera och motivera sina kolelgor i det personcentrerade arbetssättet.

PCA-coachen är med och identifierar och uppmärksammar personcentrerade utvecklingsområden, samt stödjer utvecklingsarbetet kring dessa, vilket inkluderar att arbeta med patientmedverkan.

PCA-coachen leder också reflektion och bidrar till att kollegorna håller det personcentrerade arbetssättet vid liv.

Rollen innebär alltså att vara ett stöd till sin chef då det gäller att utveckla ett mer personcentrerat arbetssätt och att arbeta tillsammans med verksamhetsutvecklare och medarbetare. 

PCA-coach blir man genom att gå en utbildning som blandar teori med praktik och reflektion - och som är tillgänglig för alla yrkeskategorier. Efter utbildningen finns ett nätverk som stöttar coachen. 

Senast uppdaterad: 2019-06-28 10:16