Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd och informationsmaterial

Frågor för dialog

Frågor för dialog är ett påminnelsehjälpmedel i form av en så kallad bordspratare. Bordsprataren är en trycksak i kartong, som kan stå på ett bord och är framtagen i samarbete mellan Hälsofrämjande Sjukhus och Personcentrerat arbetssätt, efter önskemål från personal som gått utbildning i Motiverande Intervju. Den ger både tips på frågor som främjar berättelsen, förslag på frågor kring motivation och förändring, hur man kan informera i dialog samt hur sammanfattning och överenskommelse kan formuleras.

Bordsprataren kan beställas via marknadsplatsen och har id nummer VGR 14725. Den är gjord i kraftigt papper som viks i tre delar och fästs ihop med en klistersticker. Den finns även här att skrivas ut som poster i A3 format eller i vanligt A4 format.

Frågor för dialog Marknadsplatsen

Frågor för dialog A3

Frågor för dialog A4

Stödmaterial

Under hösten 2016 har ett arbete pågått för att ta fram material för fortsatta utbildningsinsatser. Tanken är att detta ska vara ett stöd till verksamheter som vill börja utveckla ett personcentrerat arbetssätt.

Stödmaterial/studiecirkel för team

Bildstöd

Stödmaterial/studiecirkel för chefer och ledningsgrupper

Presentationer/bildspel

Presentation PCA

Beskrivning av utvecklingsprocess

Utvecklingsmodell

Rapporter och uppföljningar

Rapport om personcentrerat arbetssätt (2019)

Rapport om personcentrerat arbetssätt (2018)

Rapport om personcentrerat arbetssätt (2017)

Enkäter

Enkät för personal

Material riktat till/för patienter

Patientposter

Patientposter

Patientbroschyr för utskrift

Broschyren behöver skrivas ut dubbelsidig för att det ska bli två papper som läggs i varandra. Om broschyren skrivs ut i Word behöver följande inställningar göras:

Klicka på Skriv ut. Välj "Skriv ut på båda sidor" och alternativet "Vänd sidorna längs kortsidan" under inställningar. Därefter kan broschyren skrivas ut.

Patientbroschyr för utskrift

Senast uppdaterad: 2022-11-28 14:26