Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nära vård - barnuppdraget

Skisser och modeller av olika typer av samordning

Som en del av Barnuppdraget, projektet alternativ koordination, används tjänstedesign som ett tillvägagångssätt för att både utforska och skapa förslag på hur digitala verktyg kan användas av medarbetare, patienter, och-anhöriga vid koordinering/samordning.

Under det inledande arbetet lyfte barn och anhöriga fram att det är svårt att få en tydlig bild, mycket ansvar läggs på föräldrarna att själva behöva samordna och det är onödigt omständliga processer. Medarbetarna lyfte fram att det är långsam och omständlig kommunikation, förvirring kring ansvar, dålig transparens, och dåligt strukturerad information.
Tre övergripande områden lyfts särskilt fram som viktiga att ta i beaktande när ett lösningsförslag tas fram.

  • Ett smidigt och säkert sätt att kommunicera och dela information digitalt.
  • Presentera information på ett överskådligt, strukturerat och grafiskt sätt.
  • Tydliggöra ansvar för alla inblandade.

Utifrån detta har vi tagit fram och utvecklat prototyper som vi sedan testat med patienter och medarbetare. Detta är ett arbete som pågår och kommer att fortlöpa under 2021.

För att höra mer om vårt arbete i barnuppdraget lyssna på Vårdpodden #32 https://www.podbean.com/eu/pb-59yyd-f16c08

En bild på två tjänstedesigner, en man och en kvinna

Mer info om Barnuppdraget: https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/vardskiftet/vi-staller-om-sjukvarden/barnuppdraget/

Senast uppdaterad: 2021-01-15 14:03