Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bildstöd.se

Bildstöd.se är en webbresurs där vem som helst utan kostnad kan skapa kommunikationsstöd genom att bildsätta ord och korta texter. Det finns flera olika mallar att utgå ifrån

Till skillnad från de licensierade bildsystem som traditionellt används i kommunikationsstöd, är alla bilder som finns att hämta i Bildstöd fria. Det är enkelt att både dela med sig av sina egna bildstöd och att söka efter andras för att återanvända dem.

Resursen utvecklades inom ramen för KomHIT-projektet som drevs av Dart – kommunikations- och dataresurscenter. Syftet var från början att ge sjukvårdspersonal möjlighet att enkelt skapa egna bildstöd för patienter och närstående och på så sätt öka den kommunikativa tillgängligheten i vården.

Bildstöd.se har sedan dess utvecklats både i funktion och i användning och används numera av till exempel familjer, skolor, boenden, habiliteringsverksamheter, och som ett stöd i kommunikationen med människor som inte talar svenska.

Bildstöd fungerar optimalt i webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari. Du behöver en mejladress för att registrera ett konto. Välkommen till www.bildstod.se!

Sandra Derbring

Handläggare, IT
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-04-03 14:19