Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev 4 Journal via nätet/NPÖ del 2

Snart har 16-åringarna tillgång till Journal via nätet

I dag är åldersgränsen för journal via nätet 18 år, men som du tidigare kunnat läsa i projektets nyhetsbrev sänks åldersgränsen till 16 år från den 1 november i år.

Nyligen beslutade VGR om vilken information 16-åringarna ska kunna läsa. Det blir den journalinformation som lagts in från och med 1 november 2017. De kommer inte att kunna läsa äldre information.

Kommunikationspaket hjälper dig informera

Den sänkta åldersgränsen är bara en av många förändringar som är på gång när det gäller Journal via nätet. De närmsta åren ska VGR ansluta fler journalsystem, t ex Obstetrix och Journalia och också mer information från de system som redan är anslutna. Detta kommer att ske i etapper och ofta i en förvaltning i taget. Det innebär att det temporärt kan variera mellan våra olika förvaltningar vilken informations som visas.

Antalet personer/patienter som loggar in i journal via nätet ökar långsamt. Vi behöver bli bättre på att via alla medarbetare informera om möjligheten att läsa sin journal via nätet.

På chefsplatsen finns ett kommunikationspaket som chefer och andra kan ta hjälp av när de behöver prata om förändringarna med medarbetarna i hälso- och sjukvården. Paketet innehåller ett bildspel med talarstolpar och ett dokument med frågor och svar. Du hittar kommunikationspaketet på Västra Götalandsregionens intranät.

Länk till kommunikationspaketet (länken fungerar enbart om du är inom Västra Götalandsregionens nätverk)

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20