Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev nr 2 Journal via nätet

November 2015

Journal via nätet - planerad start 4 april 2016

Under 2016 kommer invånare få möjlighet att läsa delar av sin journalinformation från Västra Götalandsregionen via 1177 vårdguidens e-tjänster. Journalsystem kommer att anslutas i etapper och planen är att börja med sjukhusens journalsystem Melior den 4 april 2016. Därefter ansluts Asynja Visph (Närhälsan och Habilitering och hälsas journalsystem) och Obstetrix (mödrahälsovårdens och förlossningens journalsystem).

Invånarna kommer via webben kunna läsa journalinformation från besök gjorda från och med 4 april 2016. Äldre information och annan journal-information som inte visas digitalt kan invånarna precis som tidigare begära ut på papper.

Dialog om regler och rutiner

Nu utarbetas regler och rutiner i kontakt med hälso- och sjukvårdens förvaltningar och verksamheter, fackförbund, chefsläkare, patientföreningar med flera. Alla anställda som skriver journalinformation behöver känna till de nya reglerna och rutinerna. Inom varje förvaltning och verksamhet ansvarar ledningen för kommunikationen med medarbetarna om vad regler och rutiner innebär där.

Ökar patientens möjlighet att vara delaktig

Syftet är att stärka patientens möjlighet att vara delaktig i beslut och uppföljning av den egna vården.  Journal via nätet underlättar i mötet för både patient och vårdpersonal genom att patienten är väl förberedd och kan ställa rätt frågor. Patienten får också ut mer av mötet genom att efteråt kunna gå igenom vad som sagts under mötet.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20