Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev nr 4 Journal via nätet

Mars 2016

Journal via nätet - nytt planerat startdatum 1 juni

Den planerade starten av journal vi nätet har flyttats fram till 1 juni 2016. Därmed ges mer tid till kommunikation, för att säkra ett bra införande i förvaltningarna.

Den 1 juni ansluts journalsystemet Melior i samtliga sjukhusförvaltningar. Det innebär att invånarna kommer att kunna läsa journalinformation som är skriven från och med 1 juni i e-tjänsten.

Kvartal 3 ansluts journalsystemen AsynjaVisph (Närhälsan och Habilitering och hälsas journalsystem) och kvartal 4 ansluts Obstetrix (mödrahälsovårdens och förlossningens journalsystem). När dessa system ansluts kommer invånare kunna läsa journalinformation ur AsynjaVisph och Obstetrix som är skriven från och med respektive anslutningsdatum.

Äldre journalinformation kan precis som tidigare lämnas ut i pappersformat efter kontakt med aktuell vårdenhet.

Regelverk för enskilds direktåtkomst

Förslaget till regionens Regelverk för enskilds direktåtkomst till journaluppgifter via säkra e-tjänster och Tjänsteutlåtande finns publicerat på projektets webbplats för kännedom. Observera att det är ett förslag och beslut fattas av Regionstyrelsen 22 mars.

Psykiatrin i VGR

- målet är att ansluta psykiatrins journalinformation till e-tjänsten under 2016. Det kommer således att ske i ett senare skede än övriga vårdenheters anslutning av Meliors journalinformation

- en arbetsgrupp ska bildas med olika kompetenser för att arbeta med verksamhetsspecifika frågor

- arbetet genomförs i samarbete med medicinska sektorsrådet för psykiatri och barn- och ungdomspsykiatri

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20