Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev nr 5 Journal via nätet

April 2016

Journal via nätet startar 1 juni

Regionstyrelsen beslutade den 22 mars 2016 om tidplan och regler för åtkomst av journalinformation via 1177 Vårdguidens e-tjänster.
Det kommer att ta tid innan alla patienter kommer att kunna nå sin journal via 1177. Införandet måste ske i etapper under 2016 eftersom det finns flera journalsystem som har olika tekniska förutsättningar för att man ska kunna ansluta systemen till webben på ett säkert sätt.

Du kan läsa hela regelverket på projektets webbplats www.vgregion.se/journalvianatet

Tidplan för anslutning av journalsystem

Den 1 juni ansluts information från journalsystemet Melior i samtliga sjukhusförvaltningar. Det innebär att invånarna kommer att kunna läsa journalinformation som är skriven från och med 1 juni i e-tjänsten.

Kvartal 3 ansluts information från journalsystemen AsynjaVisph (Närhälsan och Habilitering och hälsas journalsystem) och kvartal 4 ansluts Obstetrix (mödrahälsovårdens och förlossningens journalsystem).
När dessa system ansluts kommer invånare kunna läsa journalinformation ur AsynjaVisph och Obstetrix som är skriven från och med respektive anslutningsdatum.

Äldre journalinformation kan precis som tidigare lämnas ut i pappersformat efter kontakt med aktuell vårdenhet.

Psykiatrin i VGR ansluter senare

Målet är att ansluta psykiatrins journalinformation till e-tjänsten under 2016. Det kommer att ske i ett senare skede än övriga vårdenheters anslutning av Meliors journalinformation. Arbetet genomförs i samarbete med medicinska sektorsrådet för psykiatri och barn- och ungdomspsykiatri.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20