Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev nr 6 Journal via nätet

Maj 2016

Start av journal via nätet

Nu är vi snart där – den 1 juni ansluter Västra Götalandsregionen information från journalsystemet Melior i samtliga sjukhusförvaltningar. Det innebär att invånarna kommer att kunna läsa delar av sin journalinformation som är skriven från och med 1 juni i e-tjänsten. Eftersom VGR inte visar journaler skrivna före 1 juni 2016 kommer det att vara lite tomt från start men fyllas på allteftersom journalanteckningar blir dokumenterade och signerade i journalsystemet.

Rutiner försegla journal, låsa upp journal samt dela journal

Patienter som har frågor om vad det innebär att försegla, låsa upp eller dela sin journal kan ringa till VGR:s telefontjänst på telefon 0774 – 44 1010. Telefontjänsten bemannas av 1177 Sjukvårdsrådgivningen i Alingsås. Läs mer i tillämpningsanvisning för hälso- och sjukvårdspersonal. Samtliga blanketter för detta finns publicerade på webbplatsen – se Rutiner – för de tillfällen hälso- och sjukvårdspersonal behöver hjälpa patient.

Patientinformation

Inga separata trycksaker kommer att tas fram. Nödvändig information kommer istället efter hand integreras i materialet om 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det kommer att gå att beställa från adress- och distributionscentrum.

Utlämning av journaldokumentation

Äldre journalinformation kan precis som tidigare lämnas ut i pappersformat efter kontakt med aktuell vårdenhet och sedvanlig menprövning.

Enheter som inte ansluts 1 juni

Information från psykiatri och journalinformation om barn kommer inte att visas från start 1 juni. Målet är att ansluta psykiatrins information under 2016. När vårdnadshavare kommer att få direktåtkomst till journalinformation rörande barn mellan 0-12 år är ännu inte beslutat.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:20