Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

KomHIT – kommunikationsstöd i vårdsituationer

KomHIT – kommunikationsstöd i vårdsituationer är en resurs som utvecklats för att utveckla en mer hållbar information och kommunikation som fungerar för alla patienter i sjukvård och tandvård, även de med kommunikativ sårbarhet.

KomHIT-resursen som finns på sidan bildstöd i vården utvecklades i ett treårigt arvsfondsprojekt och har också fått stöd för utvärdering och forskning bland annat från FoU i Västra Götalandsregionen. Den bärande idén i KomHIT är att använda universell utformning. Det innebär att information och kommunikation utformas på en generell basis så att den kan förstås och användas av alla, även personer med kommunikativa och/eller kognitiva svårigheter. Det innebär konkret en ökad användning av bildstöd, struktur och begriplig text. För att underlätta att hitta och ta fram material med bilder att användas i både sjukvård och tandvård har webb-verktyget www.bildstod.se utvecklats. Bildstod.se används idag i hela Sverige och är öppen för alla som vill arbeta med bildstöd i olika situationer, även utanför vården. Välkommen!

Gunilla Thunberg

Logoped
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-03-29 12:30