Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

7000 ord översatta till 10 språk för att underlätta vårdmöten

Publicerad:

Nu har det lanserats en översättningsfunktion i bildstod.se.- Vi har översatt ungefär 7000 ord och meningar inom projektet, säger logoped Susanne Bäckström som är KomHIT Flyktings kontaktperson mot Tolkförmedling Väst.

Gör egna bildstöd och översätt dina svenska ord till de tio språk som används i projektet KomHIT Flykting genom att logga in som vanligt, eller skapa ett konto. De ord och meningar som KomHIT Flykting låtit översätta inom projektet med hjälp av tolkförmedling Väst finns inlagda liksom stöd för Lexin, som är ett svenskt lexikon översatt till 15 av landets minoritetsspråk och vanligaste främmande språk.

- Att göra översättningarna tillgängliga för allmänheten kändes som ett bra sätt att få ut mesta möjliga av vad vi investerat, säger logoped Susanne Bäckström som är KomHIT Flyktings kontaktperson mot Tolkförmedling Väst.

Se instruktionsfilm

Publicerad: