Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Är du sommarvikarie inom hälso-och sjukvård?

Publicerad: Uppdaterad:

På VGR-projektet KomHIT Flyktings hemsida har det lagom till semestern fyllts på med massor av nya översatta bildstöd som kan användas av personal inom hälso- och sjukvård för att lättare kunna kommunicera med patienter som pratar andra språk än svenska.

Det är många som går på ledighet nu, men du som jobbar i sommar kan passa på att se efter vilka bildstöd som skulle kunna underlätta för just din verksamhet i mötet med era patienter.

Det finns bland annat bildstöd om många olika sorters provtagningar, bildstöd specifikt för vårdcentraler, akutmottagning, ambulansvård, för många olika vårdavdelningar och mycket, mycket mer.

Sök efter bildstöd här: https://kom-hit.se/flykting/bildstod/

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.

Publicerad: