Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Behandling under ramadan

Nu har ramadan inletts. Under ramadan praktiserar muslimer fasta från gryning till solnedgång. Vissa behandlingar kräver dock intag av mat och därför behöver en muslim ta ställning till hur hen ska hantera detta. Det tillåts att sjuka avstår från att fasta, men vissa behandlingar kan också anpassas till följd av ramadan.

Tillsammans med Medicinmottagning barn, Tuberkulosteamet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har KomHIT Flykting tagit fram bildstöd för att underlätta för vårdpersonal och muslimska patienter i samband med beslut om hur de ska göra med sin behandling av latent tuberkulos under ramadan.

Se bildstöd om behandling vid ramadan här: http://kom-hit.se/flykting/verksamheter-och-bildstod/barn-och-ungdomsmedicin/

Ramadan Kareem!

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.