Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bildstöd om cellprovtagning

Cellprovsveckan är här och nu påminns personer som har livmoder om att gå på sina cellprovtagningar. Eftersom risken att få livmoderhalscancer minskar med 90 % om du går varje gång du blir kallad satsas stort på informationsspridning.

KomHIT Flykting har tillsammans med Kunskapscentrum för sexuell hälsa tagit fram ett bildstöd som förtydligar varför det är viktigt att gå på sina cellprovtagningar, hur det går till och vad det är som gäller.

Med hjälp av bilder och enkel text som också översatts till tio olika språk kan bildstödet underlätta för många personer att få förståelse för innebörden av en cellprovtagning.

Ladda ner och skriv ut bildstödet om cellprovtagning här:
https://kom-hit.se/flykting/verksamheter-och-bildstod/srhr-sexuell-och-reproduktiv-halsa-och-rattigheter/

Läs mer om cellprovsveckan här:
http://www.cellprov.se/cellprovsveckan

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.