Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bildstöd på EuroPride

Just nu pågår EuroPride i Göteborg. I samarbete med Kunskapscentrum för sexuell hälsa har KomHIT Flykting tagit fram två olika bildstödsknippor.

SRHR-knippan, för samtal om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och hbtq-knippan, för samtal om hbtq-personers rättigheter samt om sexuell identitet, könsidentitet och könsuttryck. Bildstöden används i Västra Götalandsregionens tält samt i SRHR-bussen som varje dag finns öppen för besökare.

Bilderna synliggör viktiga begrepp i samtalet och kan fungera både som stöd för förståelse och som ett minnesstöd. Genom att begreppen finns i tryck i både text och bild på flera språk kan vårdpersonal få hjälp att skapa en trygg situation för samtalspartnern. Bilderna signalerar att en är bekväm att prata om de här frågorna och de visar på vikten av ämnet.

Välkommen till Västra Götalandsregionens EuroPride-tält på Kungstorget!

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.