Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Gratis eftermiddag om bildstöd

Nu erbjuder KomHIT Flykting en gratis utbildning för sjukvårdspersonal om bildstöd. Tre olika eftermiddagstider finns att välja mellan. Utbildningen går igenom hur bildstöd kan underlätta kommunikation och förståelse i ett vårdmöte. Den tar också upp hur tillverkar bildstöd, hur kommunikation med bildstöd kan gå till rent konkret och även viktiga saker att tänka på för att det ska fungera i praktiken.

Du får lära känna webbverktyget bildstod.se som du kan använda för att gratis tillverka bildstöd, liksom KomHIT Flyktings webbplats där du gratis kan ladda ner massor av redan färdiga bildstöd anpassade för många olika hälso- och sjukvårdsverksamheter.

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till ingela.jakobsson@vgregion.se

Läs mer: http://kom-hit.se/content/uploads/2018/08/Inbjudan-till-utbildning-hösten-2018.png

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.