Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

KomHIT Flykting erbjuder nya utbildningstillfällen under hösten

Genom VGR-projektet KomHIT Flykting har många verksamheter upptäckt möjligheten att använda bildstöd för att lättare kommunicera med patienter som talar andra språk än svenska. Även om bildstöden är både enkla att använda och lättillgängliga, kan det vara svårt att hinna få tid till att skaffa sig kunskap och göra de förberedelser som behövs för att arbetet ska flyta lätt.

För att de verksamheter som deltagit i projektet ska komma igång, eller komma vidare med bildstödsarbetet, anordnas under hösten tre nya utbildningstillfällen. Under fyra eftermiddagstimmar får du praktiska tips och handledning liksom möjlighet att bekanta dig med det gratis webbverktyg bildstod.se för att göra egna bildstöd.

Prata med din chef redan nu innan semestern och planera för att du och en kollega ska kunna vara med på något av utbildningstillfällena; 25 september, 15 oktober eller 5 november. Kontakta ingela.jakobsson@vgregion.se med din anmälan eller för mer information.

Här kan du läsa inbjudan tillutbildning: https://kom-hit.se/content/uploads/2018/06/Inbjudan-till-utbildning-h%C3%B6sten-2018.jpg

Läs mer på projektets hemsida: https://kom-hit.se/flykting/

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.