Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

KomHIT Flykting och FTV i Vänersborg tillverkar tandvårdsmaterial

Idag är projektets logoped Susanne Bäckström i Vänersborg för en sista avstämning innan allt kommunikationsstöd gällande tandvård är färdigt. Bildstöden har Susanne tagit fram tillsammans med Folktandvården i Vänersborg som tar emot många asylsökande patienter som inte talar svenska. Tillsammans har de rett ut vad patienterna behöver kunna förmedla och vilken information som är viktig för personalen att nå fram med. Utifrån kartläggningen har ett flertal bildstöd tillverkats och när personalen på Folktandvården godkänt dem kommer de översättas till de tio aktuella språken.

I dagsläget finns endast materialet "hälsodeklaration" som tagit fram an folktandvården i Angered att hämta från hemsidan, men inom kort kommer även de nya finnas tillgängliga för nedladdning, utskrift och gratis spridning för alla tandvårdsmottagningar i landet som kan ha användning för dem.