Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

KomHIT Flykting på eFörvaltningsdagarna

Många patienter som inte pratar svenska har själva hittat olika lösningar för att ändå kommunicera med hälso- och sjukvården. Det är inte ovanligt att patienterna har appar på sina telefoner med olika översättningstjänster som de använder för att ställa frågor eller be om något specifikt i mötet med vårdpersonal. På eFörvaltningsdagarna i Stockholm i nästa vecka står den ”digitala transformationen” i centrum. Här träffas representanter från hela samhället för att utbyta erfarenhet, få kunskap och knyta kontakter på vägen mot fler fungerande, effektiva och värdeskapande digitala lösningar.

KomHIT Flykting är med och delar sin vision om hur kommunikation mellan vårdgivare och patienter som inte pratar svenska kan utvecklas. De kommer att visa sin webbresurs och inte minst PicTalk; appen där allt KomHIT Flyktings material finns uppladdat för kommunikation på arabiska och svenska. 

Läs mer om eFörvaltningsdagarna