Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

KomHIT Flykting sprider sin idé

Efter intensiva dagar i Stockholm på eFörvaltningsdagarna kan KomHIT Flykting konstatera att behovet av stöd i kommunikationen med samhällsmedborgare som inte pratar svenska är massivt. Hälso- och sjukvården har genom KomHIT Flykting fått tillgång till ett mycket konkret hjälpmedel som många andra aktörer i samhället ser skulle vara mycket användbart även för dem.

Vi är många som på olika sätt arbetar för att information och möjligheten till kommunikation ska vara tillgänglig för alla. Av dem som besökte KomHIT Flyktings monter kan som exempel nämnas representanter från Regeringskansliet, Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen, Göteborgs stad, Patientnämnden och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som alla såg möjligheter för dem att utveckla liknande hjälpmedel för att underlätta både för deras personal och för deras klienter.

Här kan du ta del av översatta bildstöd