Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

KomHIT Flykting utbildar kommunikationsvägledare

Allt fler verksamheter samarbetar med KomHIT Flykting och nytt material kommer kontinuerligt ut på hemsidan – men vad händer sen? I sin implementeringsstudie som rörde användande av bildstöd på en neonatalavdelning uppmärksammade Malin Karlsson och Åsa Blom vikten av ansvariga på varje avdelning och rutiner kring hanteringen. Detta har vi tagit fasta på då vi erbjuder utbildning för samtliga deltagande verksamheter som berör just detta.

”Det är bra att få input från andra och få se hur de gjort och hur man kan tänka”, säger Jessica Egerbo som deltog vid gårdagens utbildning tillsammans med sin kollega Cathrin Viberg. Båda två är specialistsjuksköterskor på diabetesmottagning barn, Drottning Silvias barnsjukhus.

”Vi tänker efter idag att vi kommer träna tillsammans i sköterskegruppen så att vi blir trygga med materialet och så att det blir så naturligt som möjligt”, fortsätter Cathrin och berättar att de också har planer på att göra en poster kring arbetet med KomHIT Flyktings bildstöd för att kunna presentera bland annat för SFSD, ett nationellt forum för diabetessjuksköterskor och ISPAD, den internationella motsvarigheten.