Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kostnadsfri utbildning i bildstödsmaterial för olika vårdsituationer

Under våren fortsätter VGR-projektet KomHIT Flykting att erbjuda utbildningsdagar till verksamheter som deltar i projektet. Utbildningen omfattar en heldag och är kostnadsfri för deltagande verksamheter. Tre separata utbildningstillfällen erbjuds under våren; 26 mars, 18 april och 22 maj.

För att underlätta för personalen erbjuder KomHIT Flykting gratis utbildningsdagar och uppmuntrar de verksamheter som är med i projektet att anmäla sig, helst två eller fler från varje verksamhet.

- Utbildningsdagarna ger också chans för personal att få träffa andra som arbetar med bildstödsmaterial och ta del av erfarenheter, tips och idéer, säger Josefin Hansson som är med och ansvarar för utbildningen.

Massor av bildstödsmaterial för olika vårdsituationer har tagits fram inom ramen för projektet men för att materialet ska bli till nytta för verksamheterna krävs att personalen på varje avdelning eller mottagning vet om att materialet finns, ser till att det finns tillgängligt och påminner och stöttar varandra till användning.

- Det är väldigt inspirerande att tillsammans med deltagarna få hitta praktiska lösningar som kan få bildstödsanvändningen att fungera i vardagen, säger Josefin Hansson.

Utbildningen omfattar en heldag och är kostnadsfri för deltagande verksamheter. Tre separata utbildningstillfällen erbjuds under våren; 26 mars, 18 april och 22 maj.

För anmälan eller frågor, kontakta josefin.b.hansson@vgregion.se

Inbjudan