Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lär dig använda bildstöd!

Är du osäker på hur du själv ska använda de bildstöd som tagits fram av KomHIT Flykting tillsammans med sjukvårdspersonal?

KomHIT Flykting hjälper dig och dina arbetskamrater! Behöver ni en grundläggande genomgång av vilka bildstöd som finns och vilka som kan vara användbara för er? Behöver ni få till rutiner för utskrift eller beställning av bildstöd och för hur ni ska förvara dem och komma ihåg att ta med er dem när ni ska möta patienten? Vill ni bli tryggare i hur ni konkret kan använda bildstödet i samtalet?

En timma, tre timmar eller en heldag. Ni kommer tillsammans överens om vilket stöd ni vill ha för att komma igång med bildstödsanvändningen på er avdelning eller mottagning. Kostnadsfritt och verksamhetsanpassat. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Skicka ett mail till josefin.b.hansson@vgregion.se eller ring 0761410534 för att komma fram till ett upplägg.

 Läs mer på KomHIT Flyktings hemsida: https://kom-hit.se/flykting/lar-dig-anvanda/

Kom HIT Flykting

KomHIT Flykting är ett Västra Götalandsprojekt som genomförs på uppdrag av regionstyrelsen och finansieras av medel för att hantera flyktingsituationen. Projektet drivs av Dart – kommunikations och dataresurscenter, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Allt översatt bildstödsmaterial som görs är gratis för alla att ladda ner, skriva ut, använda och sprida.

Gör egna bildstöd

Gratisverktyg på nätet för att tillverka egna bildstöd anpassade för varje verksamhet

KomHIT Flykting

Hitta massor av färdiga bildstöd för olika verksamheter att ladda ner och skriva ut.